DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,2099 0.03%
ALTIN 2.246,870,17
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ROMAN KADINLARA ?KADIN ÜRETİM KOOPERATİFİ?

ROMAN KADINLARA ?KADIN ÜRETİM KOOPERATİFİ?

ABONE OL
22 Ocak 2023 10:30
ROMAN KADINLARA ?KADIN ÜRETİM KOOPERATİFİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA’da Yüreğir Belediyesi ve Dünya Romen Kültürü Müzisyenler Derneği işbirliğiyle kentte yaşayan Roman kadınların sosyal hayata atılmaları ve el becerilerini geliştirebilmeleri için dikiş kursu verildi. Kursun ardından Roman kadınlar için ‘Kadın Üretim Kooperatifi’ kurulacak. Yüreğir Belediyesi ve Dünya Romen Kültürü Müzisyenler Derneği işbirliği ile ?Anne Çocuk El Ele, Güvenli Geleceğe Projesi? kapsamında 25 Roman kadına Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde hazırlanan tekstil atölyesinde kurs verildi. Ev ekonomisine katkı sağlamak için biçki dikiş kursu alan kadınların okul öncesi çağındaki çocuklarına da Mobil Eğitim TIR’ında kurs verilerek kadınların kursa devamlılığı sağlandı. Belediyenin imkanlarını kullanarak çocuklarına ve yakınlarına kıyafet diken kursiyerler, projeden memnun kaldıklarını söyledi. KURSA KATILAN ROMAN KADINLARIN ÇOCUKLARINA KREŞ EĞİTİMİ VERİLDİ

Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını veren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir ilçesinde her vatandaşın huzur ve barış içerisinde yaşadığını belirterek, ‘Romanlarımızı kendimize eşit bir vatandaş olarak görüyoruz. Sosyal hayata daha çok entegre olmalarıyla ilgili bir çalışma başlattık. Akıncılar Mahallesi’nde yaşayan kadınlarımızı her sabah servislerle alarak kursumuza getirip el becerisi kazanmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda okul öncesi yaşta olan çocuklarını da yine belediyemize ait kreşimizde misafir ediyoruzö dedi.

ROMANLARA ÖZEL ‘KADIN ÜRETİM KOOPERATİFİ’ KURULACAK

Kursun 1 hafta sürdüğünü belirten Kocaispir, ‘Buradaki kursiyerlerimizin çok hevesli olduğunu gördük. Bu kursumuzu daha profesyonel hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda Roman kadınlarımıza ‘Kadın Üretim Kooperatifi’ kuracağız. O kooperatif bünyesinde ürettikleri ürünlerin daha profesyonel olması için destek vereceğiz. Ürettikleri ürünleri pazarlama imkanı da sağlayacağız. Kooperatifimizi roman kadınlarımızın yaşadığı mahalleye kuracağız. Romanların hem sosyalleşmelerini hem de ekonomik anlamda kazanç sağlamalarına belediye olarak olanak sağlayacağızö diye konuştu.

Annesiyle birlikte kursa katıldığını söyleyen Kardelen Akpolat (19), ‘Kurstan çok memnun kaldık. Dikiş yapmayı öğrendim. Kardeşime ve kendime eşofman diktim. Kursa devam etmek istiyorum. Kendimi dahada geliştirmek istiyorumö dedi. Çocuklarına eşya dikebilmeyi öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Sonay Güçlü (46), ‘Dikiş öğrendiğimiz için mutluyuz. Daha önceden dikişi çok fazla bilmiyordum. Kurs sayesinde kendimi geliştirdim. Kurs ve eğitim çok güzeldiö diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş