DOLAR 32,3374 0.17%
EURO 35,1836 -0.03%
ALTIN 2.240,92-0,10
BITCOIN 2098380-5,03%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gamze Taşcıer: “Türkiye’yi Kız Çocukları ve Kadınlar İçin Kapkaranlık Bir Yer Haline Getirmeye Ant İçmiş Bir Güruh, Siyaset-Tarikat-Ticaret Üçgeninde…

Gamze Taşcıer: “Türkiye’yi Kız Çocukları ve Kadınlar İçin Kapkaranlık Bir Yer Haline Getirmeye Ant İçmiş Bir Güruh, Siyaset-Tarikat-Ticaret Üçgeninde…

ABONE OL
8 Aralık 2022 13:30
Gamze Taşcıer: “Türkiye’yi Kız Çocukları ve Kadınlar İçin Kapkaranlık Bir Yer Haline Getirmeye Ant İçmiş Bir Güruh, Siyaset-Tarikat-Ticaret Üçgeninde…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “çocuk istismarı” iddiasıyla yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in hakkında beraat kararı verilmesine tepki gösterdi. Taşcıer, ” Türkiye’yi kız çocukları ve kadınlar için kapkaranlık bir yer haline getirmeye ant içmiş, onların yaşam haklarını da birey olma haklarını da beden dokunulmazlıklarını da tanımayan bir güruh, siyaset-tarikat-ticaret üçgeninde çalışarak istismar ve tecavüzü olağan hale getirmeye çabalıyor” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Diyarbakır’da, çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp’in, “Sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasına karar verilmesine yeter nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı yönünde hukuki ve vicdani kanaate varılarak hüküm kurulmuştur” gerekçesi ile beraat etmesine tepki gösterdi.

“ÇOCUK İSTİSMARCILARINI AKLAMAK, SİSTEMATİK, ORGANİZE VE BİLİNÇLİ BİR ÇABA”

Bugün yazılı açıklama yapan Taşcıer, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Çocuk ve rıza kelimelerinin yan yana getirilmesi, cinsel istismar suçlarında beraatlere kılıf olarak kullanılması için üretilen sistematik, organize ve bilinçli bir çaba. Çocukları istismar etmeyi kendilerine ‘hak’ görenler, ‘rıza’ diyerek bu rezil suçu meşrulaştırmaya çalışıyor. Türkiye’yi kız çocukları ve kadınlar için kapkaranlık bir yer haline getirmeye ant içmiş, onların yaşam haklarını da birey olma haklarını da beden dokunulmazlıklarını da tanımayan bir güruh, siyaset-tarikat-ticaret üçgeninde çalışarak istismar ve tecavüzü olağan hale getirmeye çabalıyor.

Yıllar önce cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran yasa teklifini de Meclis’e getirdiklerinde bugün yeniden Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ, ‘Bunlar tecavüzcü değil, bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Bunlar tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler’ demişti.

İşte bu zihniyetin yıllardan bu yana akıllara yerleştirmek için çabaladığı ‘çocuğun rızası’ söylemi yargıda kendine yer edinmeye başladı. Çocuk istismarcılarını aklamak, korumak ve kollamak için canla başla çalışan bu zihniyet, 6 yaşında çocukların sözde evlendirilmesine, bunun normalleştirilmesine ve istismarın tümüyle suç olmaktan çıkarılmasını arzuladığını çok iyi biliyoruz. Dillerinden ‘sıfır tolerans’ ifadeleri düşmeyen, ama gerçekte çocuk istismarcıları ceza almasın diye organize bir çaba içerisinde olan aklı çok iyi tanıyoruz. Bu girişimlere, karanlığın ülkemizi esir almasına asla ama asla yol vermeyeceğiz. Bu zihniyetle yıllardır mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Çocukların çocukluklarını yaşadıkları, istismarcıların hak ettikleri en ağır cezaları aldıkları Türkiye’yi mutlaka var edeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş