DOLAR 32,3419 0.18%
EURO 35,1026 -0.24%
ALTIN 2.238,70-0,20
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP’li Yılık’tan “kadına yönelik şiddetle mücadele” açıklaması Açıklaması

MHP’li Yılık’tan “kadına yönelik şiddetle mücadele” açıklaması Açıklaması

ABONE OL
26 Kasım 2022 12:00
MHP’li Yılık’tan “kadına yönelik şiddetle mücadele” açıklaması Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk toplumunun mutlu yarınları için “kadın ve şiddet” kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesinin, en büyük temenni ve mücadeleleri olduğunu bildirdi.

Yılık, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugünün, Türk milletinin kadim değerleriyle ve inançlarıyla asla bağdaşmayan kadına şiddet kavramının yeryüzünden tamamen silinmesine vesile olmasını diledi.

Kadına şiddet kavramının dünyanın da en önemli sorunları arasında yer aldığına işaret eden Yılık, Türkiye’de uygulamaya konulan düzenlemeler ve eylem planları ile kadına şiddetle mücadeleye karşı önemli aşamalar katedildiğini ancak şiddetin sona erdirilmesi aşamasına henüz gelinemediğini belirtti.

Kadının, “insanlığın onuru, tüm güzelliklerin başlangıç ve gelişim noktası” olduğunu vurgulayan Yılık, “Bir insan hakkı ihlali olan kadına şiddet kavramı, ancak tüm bireylerin bilinçli katılımı ve ortak çabasıyla yok edilebilir. Kadına şiddet vakaları artarsa kadınların varlık hakları farklı nedenlerle tehdit altındaysa bizlere huzur yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların kendilerini güvende hissetmedikleri yerde ne gelişmişlikten ne de medeniyetten bahsedilebilecektir.” ifadelerini kullandı.

Yılık, kadın ve çocukların huzurunun her şeyden önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk toplumunun mutlu yarınları için ‘kadın ve şiddet’ kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesi, en büyük temennimiz ve mücadelemizdir. Kadına şiddet sorunu çözülmeden, şiddeti tetikleyen psikolojik, sosyolojik ve toplumsal faktörler yok edilmeden bizlere rahat yoktur. Türkiye’nin geleceği kadınlarımızın hak ve hukukunu korumaya, savunmaya ve kadınlarımızın huzuru için atılacak her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu bu vesileyle tekraren ifade etmekteyiz. Kadına şiddet vakaları, toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almaktadır. Şiddete sebep olan her türlü unsur tespit edilip, kapsamlı bir mücadele ile tedavi ve gerekiyorsa imha edilmelidir.”

“Şiddetin hiçbir mazereti yoktur”

Yılık, kadına şiddetin istatistiklerini paylaşmaktan ziyade, “toplumda şiddeti nasıl yok ederiz” bunun yol haritasının tekrar belirlenmesi gerektiğini aktararak, bu sürecin toplumun her kesiminin bilinçli katılım ve mücadelesiyle mümkün olduğunu aktardı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün farkındalığın artırılması açısından önemine dikkati çeken Yılık, “Şiddetin hiçbir mazereti yoktur. Kadınlarımızın şiddete karşı bu haklı mücadelelerini her daim destekliyor, parti olarak atılması gereken her adımda yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş